Стало відомо, скільки тонн агропродукції експортували з портів України

Реалізація "зернової ініціативи" стартувала з 1 серпня
Важливо
Стало відомо, скільки тонн агропродукції експортували з портів України
Українське зерно готується до відправки / Фото: facebook.com/zelenskiy.official
2 Вересня 2022, 21:34
читать на русском

З українських портів за перший місяць дії "зернової угоди" було експортовано понад 1,7 млн тонн агропродукції.

Про це повідомили в Мінінфраструктури в Facebook.

Перший місяць Ініціативи показує наскільки критичною вона є для нашої економіки та глобальної продовольчої безпеки.
Тільки в серпні через порти Великої Одеси експортовано понад 1,7 млн тонн продовольства. За аналогічний період час через Дунайські порти експортовано майже 1,6 млн тонн, залізницею — близько мільйона тонн, а автотранспортом — понад 600 тис. тонн. Очікуємо уже у вересні вийти на показник перевалки через розблоковані морські порти на рівні не менше 3 млн тонн продукції. Усіма видами транспорту плануємо експортувати не менше 8 млн тонн, - сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
Зокрема, з 1 серпня з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" було відправлено 1,72 млн тонн агропродукції. Всього протягом серпня з розблокованих портів вийшло 68 суден.

У Мінінфраструктури зазначили, що в серпні близько 5 млн тонн агропродукції було експортовано через розблоковані та Дунайські порти, залізницею та автотранспортом.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний". 1 серпня перше судно з зерном вийшло з порту в Одесі.

Читайте також