Стало відомо, яке улюблене свято українців

Серед фаворитів Різдво та Новий рік
Стало відомо, яке улюблене свято українців
Свята, подарунки (фото: Pexels)
7 Січня 2021, 07:34
читать на русском

56% опитаних українців вважають Різдво найулюбленішим святом.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Новий рік полюбляють 28% респондентів, а Старий Новий рік - 3%. Щодо Дня Святого Миколая, то лише 6% опитаних українців вважають його улюбленим.

Також 77% опитаних зазначили, що святкують Різдво 7 січня. Є й ті, хто святкує Різдво двічі, як за юліанським календарем (7 січня), так і за григоріанським (25 грудня). А це 15% респондентів.

Лише 3% відзначають Різдво тільки 25 грудня. Водночас 5% взагалі Різдво не святкують. Найбільше тих, хто святкує Різдво у дві дати, або ж за новим стилем – у західних регіонах та у Києві.

Читайте також

Опитування проводили з 2 по 4 січня 2021 року серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assistedtelephoneinterviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%

В Україні Різдво Христове святкують 12 днів, до Водохреща – 19 січня. Цей період називається Святки. Існує безліч народних традицій, прикмет та заборон щодо Різдва, ми ж зібрали найпоширеніші з них.

Читайте більше у нашому матеріалі: Від Різдва до Йордана: як святкують народження Христа.

1