Стефанчук пропонує штрафувати нардепів без масок в сесійній залі

Віцеспікер стверджує, що словами до нардепів "не доходить"
Стефанчук пропонує штрафувати нардепів без масок в сесійній залі
Руслан Стефанчук Фото: Верховна Рада України у Фейсбуці
12 Квітня 2021, 14:26
читать на русском

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав карати депутатів за порушення маскового режиму в сесійній залі парламенту.

Про це віцеспікер заявив під час Погоджувальної ради керівників фракцій та парламентських комітетів, повідомляє телеграм-канал Ради.

Ми в президії Верховної Ради постійно звертаємося до залу, і хочу попросити керівників фракцій теж звернути увагу на дисципліну маскового режиму в залі, - наголосив Стефанчук.

Він зауважив, що відповідні заклики до депутатів з боку президії не діють.

Тому я хотів би, щоб ми все-таки віднайшли той механізм, за яким буде здійснена фіксація правопорушення, і депутати, які допустили його, будуть нести адміністративно-правову відповідальність, - сказав Стефанчук (досьє Руслана Стефанчука).

Перший віцеспікер додав, що це важливо не лише для підвищення рівня ”правової свідомості” нардепів, але й для наповнення держбюджету.

Читайте також

Нагадаємо, це вже не перша спроба Стефанчука навести лад з безмасочниками у Раді. У вересні минулого року Стефанчук вже просив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова штрафувати народних депутатів за неносіння маски у сесійній залі парламенту. Однак цього питання не вирішили й досі.

1