Степанов розповів, коли Україна зможе отримати нову партію індійської COVID-вакцини

Глава МОЗ налаштований досить оптимістично щодо термінів постачання цієї вакцини
Степанов розповів, коли Україна зможе отримати нову партію індійської COVID-вакцини
Вакцина проти коронавірусу Фото: Borys Filatov / Facebook
26 Березня 2021, 10:32
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що Україна все ж зможе отримати наступну партію індійської вакцини від коронавірусу AstraZeneca попри те, що Індія призупинила експорт вакцини. Втім, глава МОЗ налаштований досить оптимістично.

Про це він сказав в етері програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

За словами міністра, Україна все ще не отримала дозволу на експорт вакцини з Індії, хоча планувала його отримати в кінці березня.

Мені здається, на початку квітня ми повинні отримати дозвіл (на експорт вакцини - ред.) і повинні почати отримувати вакцину. Ну я так оптимістично на це дивлюся, - сказав він.

Читайте також

Степанов зазначив, що зараз Україна відстежує ті політичні процеси в Індії, через які відбулась затримка поставок вакцини до інших країн.

Я думаю, ця затримка не буде занадто довгою, - каже Степанов.

Міністр нагадав, що наразі Україна використовує 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca, яку отримала раніше. Після цього почнуть використовувати китайську вакцину Sinovac Biotech. Також уряд збільшив термін між введенням першого та другого щеплення до 12 тижнів.


Контекст. Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca, оскільки сама зіткнулася з новим сплеском захворюваності та має намір розширити кампанію з вакцинації власних громадян.

Індійський виробник вже затримав поставки в Бразилію, Великобританію, Марокко і Саудівську Аравію. Україна теж чекає на другу партію.

23 лютого до України прибуло 500 тисяч доз вакцини COVISHIELD проти коронавірусу з Індії, а вже наступного дня стартувала вакцинація.

1