Стиль мілітарі та орнамент дубового листа: скільки коштує вишиванка Зеленського (фото)

Ця вишита сорочка уособлює стійкість та міцність нашого народу
Стиль мілітарі та орнамент дубового листа: скільки коштує вишиванка Зеленського (фото)
Володимир Зеленський у вишиванці / Скрін з відео
19 Травня 2022, 14:06
читать на русском

19 травня президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем вишиванки. Сам глава держави був одягнений у вишиту лляну сорочку кольору хакі.

Вишиванка Зеленського прямого силуету під назвою Velych від українського бренду Etnodim, пише ТСН.ua. Сорочка кольору хакі має пастельний піксельний орнамент дубового листя, що символізує чоловічу енергію та силу, також символізує довголіття та терпіння.

Як зазначили на сайті бренду, ця вишита сорочка "уособлює стійкість та міцність нашого народу, його глибоку прив'язаність до коріння та рідної землі".

Така вишиванка у стилі мілітарі коштує 3200 грн.

Чоловіча вишита сорочка / Фото: tsn.ua

Сильна, незламна, смілива і вільна! З Днем вишиванки, Україно!, – сказав президент у привітанні.

Зазначимо, що до Дня вишиванки бренд Etnodim презентував колекцію вишиванок, створених за мотивами картин українських художників: Олександра Саєнка, Казимира Малевича, Василя Корчинського, Іван-Валентина Задорожного, Івана Приходька, Юлії Гушул, Олександри Екстер і Ганни Собачко-Шостак.

До колекції увійшли шість вишиванок, сім вишитих суконь і лляна камізелька (жилетка).

Нагадаємо, попри воєнний стан, День вишиванки традиційно святкуватимуть як в Україні, так і в світі. Щоправда, світове українство робитиме це, як і зазвичай, велелюдно і масово, а наша воююча країна зважатиме на ймовірні загрози.

Читайте також

1