Сто намальованих котів розповідають про військові будні на Одещині (фото)

Муралами прикрашають стіни будинків, які давно потребують ремонту
Ексклюзив
Сто намальованих котів розповідають про військові будні на Одещині (фото)

В Одесі ще у 2017-му році народився мистецький проєкт створений командою стріт-арт художників LBWS_CAT що малювали різних тварин по місту, але після початку війни залишилися лише коти та вони стали масовими. Вже зробили більш як сто котів по Одесі й області. Сюжети вигадує життя.

Свіжий мурал біля однієї з лікарень присвячено донорству одеситів. Котик вітає всіх хто свою кров здає для потреб лікування воїнів ЗСУ.

У творців є друкована версія стікерпаків з котами, вони їх презентують тим, хто донатить митцям  на фарбу. Містяни зустріли мистецьку серію стріт-арту дуже позитивно, влаштовують квести та шукають котів по місту, фотографують свіжі малюнки та діляться ними у соцмережах.

Нагадаємо, в Одесі завдяки проєкту “Об'єднались та перемагаємо”, який  активісти написали  самі та зібрали гроші на реалізацію, зробили бомбосховища більш прийнятними для перебування малечі та бабусь. Це й утеплення підлоги, освітлення, запас питної води, дитяча ігрова зона, санітарні умови та перша психологічна допомога для подолання паніки і страху.

Читайте також