Де в Києві можна буде освятити паску на Великдень: перелік церков ПЦУ
Чанахі - вишукана та поживна страва грузинської кухні. Є рецепти, пристосовані до українських традицій, наприклад чанахи з грибами у горщику. Приготування страви займає певний час, але чанахі виходять дуже духмяними і смачними. Залежно від способу, можете отримати першу або другу страву. Найприємніше те, що можна змінювати складники на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 500 г яловичини
- 500 г картоплі
- 2 баклажани
- 2 цибулини
- 2 солодких перці
- 2 моркви
- 3 помідори
- 4 зубчики часнику
- спеції, сіль, зелень
Баклажани нарізаємо середніми шматочками, солимо й залишаємо на 20 хвилин. За цей час з них вийде гіркуватий смак.
Чистимо й нарізаємо досить великими шматочками. Це ж стосується інших овочів, адже у процесі приготування чанахи дрібні шматки можуть просто перетворитися на пюре. Обсмажуємо картоплю.
Нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями, обсмажуємо. Нарізаємо моркву кружальцями й також злегка підсмажуємо. Нарізаємо перець шматочками або, вийнявши середину, кружальцями та обсмажуємо.
Повертаємося до наших баклажанів – трохи вичавимо з них вологу та обсмажимо.
Обсмажуємо м'ясо, нарізане на шматочки, до золотої скоринки.
Ріжемо помідори на середні часточки.
У горщик почергово шарами складаємо, м'ясо, картоплю, баклажани, перець, цибулю, моркву. На самий верх – трошки вершкового масла й порізані помідори. Не забуваємо злегка підсолювати кожний шар й додавати спеції. Заливаємо гарячим бульйоном або водою. Зелень і подрібнений часник можна вкласти одразу або за декілька хвилин до готовності.
Готуємо чанахі у духовці при температурі 180°С протягом 1,5-2 годин. Смачного!
Читайте також