Страждають не тільки легені: лікар розповів про перебіг COVID-19

До реанімації потрапляють хворі, які не отримали щеплення від коронавірусу
Важливо
Страждають не тільки легені: лікар розповів про перебіг COVID-19
Коронавірус, лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
10 Жовтня 2021, 13:30
читать на русском

Щохвилини у світі помирає від коронавірусу п'ять хворих, а ті, хто одужує, отримує тяжкі наслідки для організму. При цьому захворюваність на COVID-19 щодня змінюється.

Про це розповів директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко під час брифінгу.

За його словами, COVID-19 не підлягає жодним прогнозам. Серед причин значної смертності є не дотримання маскового режиму та ігнорування вакцинації. Оскільки до реанімації потрапляють хворі, які не отримали щеплення від коронавірусу.

Лікар зазначив, що реанімація лікарні Мечникова в Дніпрі теж перевантажена, багато пацієнтів у дуже важкому стані. Він наголосив, що люди хворіють сім’ями. Станом на 5 жовтня таких було три родини.

При цьому, як зазначив Риженко, майже всі пацієнти, які потрапляють до лікарень у важкому стані, невакциновані. Відтак, він вказав на важливість своєчасної вакцинації від COVID-19, аби вберегти не лише себе, але й своїх рідних.

Як повідомив лікар, у невакцинованих осіб симптоми коронавірусу дуже важкі. Зокрема, страждають не тільки легені, але й нирки. Тому частина пацієнтів потребує переходу на діаліз.

З ситуацією, яка склалась у лікарні Мечникова, медзаклад потребує ще 20 апаратів штучної вентиляції легень.

Нагадаємо, що у Мелітополі Запорізької області інфекційна лікарня вщент заповнена хворими на коронавірус. При цьому трупи залишають на коридорах.

Читайте також наш матеріал: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1