Суд обрав запобіжний захід проросійському пропагандисту Дудкіну

Його триматимуть під вартою два місяці
Суд обрав запобіжний захід проросійському пропагандисту Дудкіну
Пропагандист Юрій Дудкін (фото: Facebook)
25 Лютого 2021, 23:00
читать на русском

Проросійському пропагандисту, військово-політичному "експерту" Юрію Дудкіну суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на проінформованого співрозмовника у правоохоронних органах.

Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва.

Сьогодні проросійському пропагандисту Юрію Дудкіну, якому 24 лютого СБУ оголосила підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці, - сказав спірозмовник.

Читайте також

Нагадаємо, що 24 лютого Служба безпеки України повідомила про підозру військово-політичному "експерту" Юрію Дудкіну, причетному до підривної діяльності в інтересах російських спецслужб.

Слідчі СБУ встановили, що за завданням кураторів киянин створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (youtube-канали, групи в соціальних мережах) та окремі блогери, які фінансувалися з Росії. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, зокрема від своїх координаторів з російського "Первого канала" та агенції "News Front".

Також в Україні перед усіма дипломатичними установами Росії 23 лютого встановили біл-борди та лайтбокси з емблемою контррозвідки Служби безпеки України та словами, що Крим - це Україна.