У Херсоні за держзраду судитимуть організаторку агентурної мережі ФСБ

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років
У Херсоні за держзраду судитимуть організаторку агентурної мережі ФСБ
Фото: ssu.gov.ua
10 Лютого 2021, 13:00
читать на русском

Місцева жителька Херсона, яка підозрюється у державній зраді, постане перед судом.

Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Зазначається, що Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт для розгляду по суті щодо місцевої мешканки за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Як повідомили в Службі Безпеки України, слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою організаторці агентурної мережі ФСБ РФ у державній зраді.

Читайте також

Правоохоронці з'ясували, що жінка впродовж 2015 – 2020 років виконувала поставлені представником Російської Федерації завдання, пов’язані зі збиранням, аналізом та передачею представнику Росії інформації, необхідної для проведення підривної діяльності проти України, на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, державній та економічній безпеці.

Підозрювана за завданням кураторів, вона організувала збір розвідувальних даних на території південних областей.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що у Херсоні 5 жовтня підозрювана в державній зраді голова громадської організації "Російська національна громада "Русич" та старша викладачка комунального вищого навчального закладу "Херсонська академія неперервної освіти" Тетяна Кузьмич (псевдонім "Цвєтаєва") вийшла з СІЗО під заставу.

Також Верховний суд визнав справедливим покарання за державну зраду у вигляді 12 років позбавлення волі. Харків’янин збирав інформацію, яка містить державну таємницю, щоб передати її представникам іноземної держави – Російської Федерації.

1