Українця засудили на 12 років за державну зраду

Чоловік збирав таємну інформацію, щоб передати її представникам Росії
Українця засудили на 12 років за державну зраду
арешт, в’язниця Фото: RODNAE Productions з Pexels
10 Лютого 2021, 11:19
читать на русском

Верховний суд визнав справедливим покарання за державну зраду у вигляді 12 років позбавлення волі.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що прокурори Офісу Генерального прокурора довели у Верховному суді, що 12 років позбавлення волі є справедливим вироком особі за державну зраду у формі шпигунства (ст. 111 КК України).

Правоохоронці з'ясували, що харків’янин збирав інформацію, яка містить державну таємницю, щоб передати її представникам іноземної держави – Російської Федерації.

Читайте також

Так, чоловік домовився із працівником Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" про копіювання інформації щодо результатів державного оборонного замовлення. Наукового співробітника зрадник забезпечив флеш-носієм та дав йому відповідні вказівки, спрямовані на конспірацію і збереження інформації.

Ця інформація, у разі її використання зацікавленою у збройному конфлікті стороною, могла призвести до зниження обороноздатності України, - йдеться у повідомленні.

Суд погодився з доводами прокурора і підтвердив рішення судів попередніх інстанцій щодо призначеного покарання.

Нагадаємо, що контррозвідники Служби безпеки України викрили та затримали агента ФСБ РФ, який збирав секретні відомості, що становлять державну таємницю в оборонній сфері.

1