Суддя Тандир, який скоїв п`яну смертельну ДТП, проситься до війська замість СІЗО

Тандир зазначив, що він офіцер запасу, а військову службу планує проходити в бойовій частині, "а не папірці перекладати"
Головне
Суддя Тандир, який скоїв п`яну смертельну ДТП, проситься до війська замість СІЗО
Судд Тандир
20 Грудня 2023, 16:46
читать на русском

Голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир просить змінити запобіжний захід – замість СІЗО відправити його у військо.

Це він заявив на засіданні Святошинського суду Києва, передає "Бабель".

Суддя подав клопотання до прокуратури змінити йому запобіжний захід – замість утримання в СІЗО відправити у військо. Така можливість передбачена статтею про скасування запобіжного заходу для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період або зміну запобіжного заходу з інших підстав.

Тандир також зазначив, що він офіцер запасу, а військову службу планує проходити в бойовій частині, "а не папірці перекладати".

"Користі, сидячи в СІЗО, я державі не принесу", – сказав Тандир.

Прокурор пояснив, що поки звернення Тандира він не бачив, тож не перевіряв його придатність до військової служби та інші деталі.

Наразі обвинувачений Олексій Тандир перебуває в СІЗО, термін тримання його під вартою спливає 25 грудня. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

Як відомо, 26 травня у Києві близько опівночі голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир за кермом автомобіля "Лексус" скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України Вадима Бондаренка, який ніс службу на КПП при в'їзді до Києва. Нацгвардієць, який був родом із Черкащини й виховував трьох дітей, загинув.

Правоохоронці з'ясували, що Тандир перебував за кермом у нетверезому стані. Йому оголосили підозру, а пізніше обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Суддя Олексій Тандир, перебуваючи пів року у слідчому ізоляторі, отримує зарплатню в Макарівському районному суді Київської області. З моменту скоєння Тандиром смертельної ДТП, йому нараховували щомісяця 63 тисячі грн.

Читайте також