Суддя Тупицький не прийшов до Офісу генпрокурора

Йому відправили повідомлення про підозру поштою
Важливо
Суддя Тупицький не прийшов до Офісу генпрокурора
Олександр Тупицький (фото з відкритих джерел)
28 Грудня 2020, 12:04
читать на русском

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький сьогодні не прийшов до Офісу генпрокурора, куди був викликаний на 9.30 для отримання повідомлення про підозру.

Про це повідомила начальниця Управління інформаційної політики Офісу генпрокурора Сюзанна Савчук, передає Радіо Свобода.

Ні, Тупицький сьогодні не з'явився, - заявила вона.

Читайте також

До того ж начальниця додала, що повідомлення про підозру йому направили поштою.

 У випадку неможливості вручення направляється поштою в той самий день. З часу відправлення голова КСУ вважається підозрюваним у підкупі свідка, - підкреслила вона.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальних провадження щодо дій суддів Конституційного суду за "захоплення державної влади" і "злочинний вплив на державного діяча з використанням свого службового становища".

Крім того, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо голови Конституційного суду за фактами державної зради та незаконного відчуження земельної ділянки на території Криму за законами Російської Федерації.

Голову Конституційного суду України Олександра Тупицького викликали 28 грудня до Офісу генерального прокурора для вручення підозри у підкупі та примушуванні свідків у справі ексголови Вищого господарського суду Віктора Татькова.

1