Світовий Конґрес Українців вимагає звільнити кримськотатарських активістів в окупованому Криму

Окупанти затримали не менше 45 кримськотатарських активістів
Світовий Конґрес Українців вимагає звільнити кримськотатарських активістів в окупованому Криму
Прапори Криму і України (Фото: Кримські новини)
7 Вересня 2021, 23:14

Світовий Конґрес Українців вимагає звільнити затриманих 4 вересня Росією кримськотатарських активістів в окупованому Криму.

Про це повідомив СКУ на своїй фейсбук-сторінці.

Світовий Конґрес Українців рішуче засуджує нову хвилю терору, розгорнуту Російською Федерацією в окупованому Криму та закликає міжнародну спільноту вимагати негайного звільнення усіх політичних в’язнів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що окупанти затримали не менше 45 кримськотатарських активістів.

Нагадаємо, 4 вересня кримськотатарського активіста, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова російські силовики вивезли з його будинку. Перед цим там були проведені обшуки. Він брав участь у саміті Кримської платформи.

Згодом активісти повідомили про затримання близько 40 людей у Сімферополі біля будівлі ФСБ. Серед них родичі раніше викрадених кримських татар та активісти. Це сталось у суботу, 4 вересня.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим рейдом незаконних обшуків і затримань мешканців різних районів тимчасово окупованого Криму 3 та 4 вересня.

6 вересня в Криму заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова катували, а потім відправили до СІЗО на два місяці.

Читайте також

1