Заступник глави Меджлісу: окупанти його катували, а потім відправили у СІЗО

Його заарештували до 4 листопада
Головне
Заступник глави Меджлісу: окупанти його катували, а потім відправили у СІЗО
Наріман Джелялов (фото: Кримська солідарність)
6 Вересня 2021, 20:28
читать на русском

У Криму заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова катували, а потім відправили до СІЗО на два місяці.

Про це повідомили в Офіс Генерального прокурора.

Протягом двох діб ані адвокатів, ані членів родин затриманих не було повідомлено про їхнє місцезнаходження. Крім того, до Нарімана Джелялова було застосовано катування та жорстоке поводження, - зазначили в прокуратурі.

У свою чергу Кримська солідарність на своїй фейсбук-сторінці повідомила, що Джелялова заарештували до 4 листопада.

Сторона звинувачення в особі слідчого Віталія Власова визнала за необхідне відправити Джелялова під варту, так як він підозрюється в скоєнні тяжкого злочину і може сховатися від правосуддя, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що сторона захисту просила обрати Джелялову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Проте суд підтримав позицію прокурора. У свою чергу Джелялов заявив, що обставини не доведені, а мотивом звинувачення є ізоляція його від суспільства.

Нагадаємо, що 4 вересня кримськотатарського активіста, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова російські силовики вивезли з його будинку. Перед цим там були проведені обшуки. Він брав участь у саміті Кримської платформи.

Згодом активісти повідомили про затримання близько 40 людей у Сімферополі біля будівлі ФСБ. Серед них родичі раніше викрадених кримських татар та активісти. Це сталось у суботу, 4 вересня.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим рейдом незаконних обшуків і затримань мешканців різних районів тимчасово окупованого Криму 3 та 4 вересня.

Читайте також

1