Затримання Росією кримських татар: Зеленський закликав звільнити затриманих

Так РФ реагує на початок роботи Кримської платформи
Затримання Росією кримських татар: Зеленський закликав звільнити затриманих
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
5 Вересня 2021, 09:45
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський закликав Росію звільнити кримських татар, яких затримали 3-4 вересня в окупованому Криму.

Про це Зеленський написав у Twitter.

Окупанти в Криму знову вдаються до переслідувань кримських татар. У їхніх будинках відбуваються чергові обшуки й затримання. Вже забрали Нарімана Джелялова, 1-го заступника голови Меджлісу. Так РФ реагує на початок роботи Кримської Платформи. Всі затримані мають бути звільнені!, - заявив президент.

Нагадаємо, що 4 вересня кримськотатарського активіста, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла російські силовики вивезли з його будинку. Перед цим там були проведені обшуки. Він брав участь у саміті Кримської платформи.

Згодом активісти повідомили про затримання близько 40 людей у Сімферополі біля будівлі ФСБ. Серед них родичі раніше викрадених кримських татар та активісти. Це сталось у суботу, 4 вересня.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим рейдом незаконних обшуків і затримань мешканців різних районів тимчасово окупованого Криму 3 та 4 вересня.

Читайте також

1