Священників щеплюватимуть на другому етапі вакцинації проти COVID-19

Духівників "прирівняли" до соціальних працівників
Священників щеплюватимуть на другому етапі вакцинації проти COVID-19
Православна церква України (фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine)
9 Квітня 2021, 16:26
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я вирішило щеплювати священнослужителів на другому етапі вакцинації проти коронавірусу.

Про це повідомив Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Зазначається, що Оперативний штаб МОЗ з вакцинокерованих інфекцій "прирівняв" священнослужителів, офіційно зареєстрованих в Україні церков і релігійних організацій, до соціальних працівників.

Тепер духівники можуть отримати щеплення проти COVID-19 на другому етапі вакцинації, відповідно до дорожньої карти, - йдеться у повідомленні.

Голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій зазначив, що такий крок є необхідним, оскільки священнослужителі тісно контактують із людьми, які належать до груп ризику.

Священнослужителям необхідно звернутися до свого керівництва, щоб записатися на щеплення. Своєю чергою керівництво передає списки координаторам із вакцинації в регіоні. Після узгодження охочих повідомлять про час та місце щеплення.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення

Читайте також