Святкові рецепти до новорічного столу: баранина з овочами

Страва має багатий смак і не потребує гарніру
Святкові рецепти до новорічного столу: баранина з овочами
25 Грудня 2023, 22:34
читать на русском

Баранина - не надто поширений вид м`яса серед уподобань українців, однак. якщо ви хочете приготувати смачну, ситну і незвичайну страву, то баранина "на гаряче" підійде якнайкраще.

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 300 г;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • помідори у власному соку – 800 мл;
  • селера – 70 г;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • куркума – 1/2 ч. л.;
  • чорний перець – 1 ч. л.;
  • червоний перець – 1/2 ч. л.;
  • молода картопля – 700 г;
  • молода морква – 300 г;
  • зелена квасоля – 200 г;
  • брюссельська капуста – 500 г;
  • кінза зелена – 1/2 пучка;
  • часник – 4 зубки;
  • сіль.

Прогріваємо велику сковороду з оливковою олією і вершковим маслом.

Ріжемо баранину на великі шматки, обсмажуємо хвилин 5 і знімаємо м’ясо з вогню. Обсмажуємо дрібно порізану цибулю до м’якості і повертаємо м’ясо в сковороду. Насипаємо в сковороду борошно і продовжуємо смажити ще 1 хвилину.

Додаємо помідори у власному соку, дрібно порізану селеру, лавровий лист, куркуму, чорний перець, червоний перець і сіль. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо на самому маленькому вогні 15 хвилин.

Потім додаємо картоплю з морквою, накриваємо кришкою і продовжуємо готувати ще 15 хвилин. Далі, додаємо квасоля і брюссельську капусту, готуємо приблизно 10 – 15 хвилин або до готовності картоплі.

Знімаємо з вогню і перемішуємо з рубаною кінзою і дрібно порізаним часником.

Даємо хвилин 10 – 15 постояти і подаємо на стіл.

Читайте також