Святкові салати до різдвяних свят: оригінальні рецепти

Пропонуємо добірку салатів у яких доволі незвичне поєднання усім відомих інгредієнтів
Святкові салати до різдвяних свят: оригінальні рецепти
7 Січня 2023, 21:53
читать на русском

Салат із куркою та чорносливом

Інгредієнти: 300 г курячого філе, 200 г чорносливу, 1 буряк, 3 зубчики часнику, 100 г волоських горіхів, майонез і спеції.

Приготування: Відвари буряк до готовності близько 1 години, остуди, почисти і натри на тертці. Відвари до готовності курку і дрібно нарубай. Подрібни часник і горіхи. Чорнослив залий окропом на 10 хвилин, обсуши і теж наріж. Усе змішай і заправ салат майонезом зі спеціями.

Салат “Різдвяний вінок”

Головна особливість цього різдвяного салату – в його презентації!

Інгредієнти: 240 г крабових паличок, 150 г кукурудзи, 100 г рису, 100 г яблук, 150 г помідорів, 50 г твердого сиру, 1 пучок кропу, майонез.

Приготування: Відвари рис до готовності й остуди. Наріж кубиком крабові палички, помідори і яблуко, додай кукурудзу і тертий сир, і перемішай салат із майонезом. Виклади його на тарілку у формі кільця і повністю покрий “вінок” рубаним кропом. Зверху прикрась все овочами або ягодами до свого смаку.

Святковий салат із квашеної капусти

Інгредієнти: 200 г маринованих грибів, 200 г квашеної капусти, 2 болгарські перці, 2-3 мариновані огірки, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. цукру, спеції.

Приготування: Дрібно наріж гриби, огірки та перець. Злегка відіжми капусту, подрібни часник і змішай салат. Додай цукор і спеції, і за бажанням заправ його рослинною олією.

Листковий салат із шинкою та овочами

Інгредієнти: 200 г шинки, 3 картоплини, 2 яйця, 1 морква, 500 г броколі, 2 мариновані огірки, 1 фіолетова цибулина, 70 г твердого сиру, майонез, 1 пучок зелені та спеції.

Приготування: Наріж дрібним кубиком шинку, огірки та цибулю, заправ майонезом і відклади в сторону. Відвари до готовності картоплю і моркву, і натри на грубій тертці. Окремо відвари і натри яйця. Броколі теж відвари до м’якості і дрібно нарубай.

Виклади шарами: картоплю, чверть шинки, моркву, чверть шинки, яйця, знову чверть шинки, броколі та шинку, що залишилася. Посип салат тертим сиром, а потім з усіх боків обсип його рубаною зеленню. Додатково можеш прикрасити салат зернами граната.

Різдвяний салат із буряком і мандаринами

Інгредієнти: 2 буряки, 100 г гарбуза, 2 мандарини, 1 жменя волоських горіхів, 100 г салатної суміші, 1 хурма, 2 гілочки петрушки, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. меду, 2 ст.л. соєвого соусу, спеції.

Приготування: Запечи буряк до готовності близько 1 години в духовці у фользі за 180 градусів. Гарбуз наріж дрібними брусочками і обсмаж на сухій сковороді до м’якості. Дрібно наріж хурму. Буряк наріж тонкими слайсами, а очищені мандарини – кружечками. З петрушки обірви листя і змішай усе з салатним міксом і горіхами. Для заправки змішай олію, мед, соєвий соус і спеції.

Читайте також

1