Тарифи на тепло і гарячу воду з осені можуть зрости на 30-70%

Це відповідальність місцевої влади
Головне
Тарифи на тепло і гарячу воду з осені можуть зрости на 30-70%
Опалення (фото: УНІАН)
16 Липня 2021, 12:32
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тарифи на тепло і гарячу воду від жовтня можуть зрости на 30-70%, що є відповідальністю місцевої влади.

Про це Шмигаль сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді 16 липня.

Стосовно тарифів на опалення та гарячу воду, ці повноваження наразі повністю передані місцевій владі. Окрім того, газові компанії представили альтернативи місцевій владі у вигляді довгострокових контрактів, які дозволять їм стабільно отримувати блакитне пальне без коливання цін, - зазначив він.

За його словами, у Європі сильно зросла ціна на газ та досягла рекордних 450 доларів за тисячу кубів. Але запуск річного продукту допоміг не допустити відповідного зростання тарифів на газ для населення, які могли б досягти 13-15 грн за кубометр.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України схвалив Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки, згідно з яким підвищаться тарифи на комунальні послуги для українців.

Раніше в "Укртеплокомуненерго" спрогнозували, що тарифи на тепло і гарячу можуть зрости до 40% від 1 жовтня. Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" також анонсувало підвищення тарифів на тепло і гарячу воду на 40% через зростання цін на газ.

Тарифи можуть зрости на 36% у Полтаві, на 53% - у Кременчуці Полтавської області, на 56% - в Одесі, на 70% - у Тернополі, на 63% - у Старокостянтинові Хмельницької області.

Читайте також

1