Тарифи на тепло в Києві вже цієї осені можуть зрости майже на 40%

Уникнути цього вдасться, якщо використовувати газ українського видобутку через прямий договір
Головне
Тарифи на тепло в Києві вже цієї осені можуть зрости майже на 40%
Опалення (фото: УНІАН)
2 Вересня 2021, 19:29
читать на русском

У Києві цієї осені можуть зрости тарифи на 40% на опалення та гарячу воду через здорожчання газу для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ).

Про це йдеться у заяві Київтеплоенерго.

Єдиний вихід стримання тарифів — газ українського видобутку за справедливою ціною, - зазначили комунальники.

Для цього необхідно забезпечити можливість теплопостачальникам укладати прямі угоди купівлі-продажу газу з АТ "Укргазвидобування", тобто без комерційних посередників.

Зазначимо, що 13 травня 2021 року КП "Київтеплоенерго" офіційно звернулось до "Укргазвидобування" з пропозицією укласти прямі угоди. Однак, отримавши 24 травня від газовидобувної компанії відмову, комунальне підприємство звернулося до суду з відповідною позовною заявою до "Укргазвидобування".

2 вересня відбулося судове засідання щодо надання можливості використовувати газ українського видобутку через прямий договір та уникнути зростання тарифів на тепло і гарячу воду. Це дозволить забезпечити закупівлю необхідних обсягів газу для старту опалювального сезону та оплату за нього.

Наразі суд задовольнив заяву "Київтеплоенерго" про необхідність надання інформації від "Укргазвидобування" про собівартість газу та ціни продажу. Наступне судове засідання відбудеться 16 вересня 2021 року о 14.00.

Крім того, 2 серпня працівники Київтеплоенерго прийшли до Господарського суду м. Києва підтримати вимоги компанії. Вони висловили занепокоєння через можливе зростання тарифів, що може поглибити боргову кризу і призвести до повної відсутності обігових коштів у підприємства. Це також може спричинити дефіцит фінансових ресурсів на обслуговування об’єктів теплової інфраструктури Києва.

Мітинг працівників КП Київтеплоенерго

Мітинг працівників КП Київтеплоенерго Фото: kte.kmda.gov.ua

Мітинг працівників КП Київтеплоенерго

Мітинг працівників КП Київтеплоенерго Фото: kte.kmda.gov.ua

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України схвалив Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки, згідно з яким підвищаться тарифи на комунальні послуги для українців.

Раніше в "Укртеплокомуненерго" спрогнозували, що тарифи на тепло і гарячу можуть зрости до 40% від 1 жовтня. Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" також анонсувало підвищення тарифів на тепло і гарячу воду на 40% через зростання цін на газ.

Читайте також наш матеріал: Тарифи осені: скільки українці платитимуть за газ та світло

Читайте також

1