Температурні гойдалки та сніголавинна небезпека: синоптики про погоду 27 квітня

Найгіршою погода буде у Карпатському регіоні
Температурні гойдалки та сніголавинна небезпека: синоптики про погоду 27 квітня
Парк, голуби у парку Фото: УНІАН
27 Квітня 2022, 08:09
читать на русском

В Україні погода буде мінливою в залежності від регіону.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр

За даними синоптиків у більшості областей не очікується серйозних опадів. Температура повітря буде комфортною. Одна у Карпатському регіоні погодні умови погіршаться:

У Карпатському регіоні вдень невеликий дощ, місцями гроза. Вранці в Карпатах місцями туман. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Після нічних мінусів у Карпатах вдень очікується від 7 до 12 градусів тепла.

На півдні та сході країни вдень прогнозується до 22 градусів. На решті території до плюс 16, на Закарпатті та у центральних областях - до 20 градусів.

У Київській області вдень без опадів, вітер північно-західний, помірний. Температура по області вдень від 11 до 16 градусів. У Києві вдень повітря прогріється до 14 градусів.

Також синоптики попередили про значну сніголавинну небезпеку третього рівня на високогір'ї східної частини Закарпатської області.

Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується на високогір'ї західної та центральної частини Закарпатської області та на високогір'ї Івано-Франківської області.

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко, упродовж середи, 27 квітня, температура повітря підніметься до 19 градусів, значно тепліше буде у південних, східних областях та в Дніпрі з районами - тут синоптики прогнозують до 22 градусів. Вітер переважно північно-західний, помірний.

Дощів майже не буде, лише місцями пройдуть невеликі в західних областях (у другій половині дня може більше линути у Чернівецькій області), трохи черкне Сумщину. А так - у більшості областей України передбачається суха погода, - прогнозує вона.

У Києві буде сонячно та сухо, температура повітря підніметься до 14 градусів.

Надалі, по тижню, дощі йтимуть переважно у західних та північних областях, температура повітря в Україні зазнаватиме невеликих коливань, - спрогнозувала вона.

Нагадаємо, цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.

Читайте також

1