Тепло і майже сухо буде в Україні 17-18 лютого

У неділю, 18 лютого, через просування холодного фронту з північного заходу в більшості областей будуть невеликі дощі.
Тепло і майже сухо буде в Україні 17-18 лютого
Погода Фото: Парламент.UA
17 Лютого 2024, 08:40
читать на русском

Погода в Україні у вихідні, 17 і 18 лютого, буде теплою. Подекуди будуть невеликі опади у вигляді дощу і мокрого снігу.

Таким прогнозом поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, повідомляє meteoprog.

У суботу, 17 лютого, на більшій частині території України буде спокійна тепла погода без істотних опадів і небезпечних явищ. Така погода у цей день буде зумовлена впливом виступу антициклону зі сходу.

Водночас він розповів, що в неділю, 18 лютого, через просування холодного фронту з північного заходу в більшості областей будуть невеликі дощі. Але температурний фон істотно не зміниться і залишиться вищим за кліматичну норму.

Погода в Україні 17 лютого

У західних областях

У західних областях вночі опадів не очікуються, вдень місцями пройде невеликий дощ. У Карпатському регіоні місцями туман. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме -3...+2 градуси, вдень +7...+12.

У північних областях

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 градус, вдень +2...+7.

У центральних областях

У центральних областях мінлива хмарність, без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 градус, вдень +3...+8.

На півдні України

У південних областях та у Криму мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 градуси, вдень +4...+9.

У східних областях

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -2...-7 градусів, вдень -1...+4.

Погода в Україні 18 лютого

У західних областях

У західних областях вночі та вранці пройде невеликий дощ із мокрим снігом, вдень без істотних опадів. На дорогах вночі місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 градуси, вдень +2...+7.

У північних областях

У північних областях вночі очікується дощ із мокрим снігом, вдень місцями пройде невеликий дощ. Вітер вночі південно-західний, вдень північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 градуси, вдень +1...+6.

У центральних областях

У центральних областях місцями очікується невеликий дощ, часом із мокрим снігом. Вітер південно-західний із переходом ввечері на північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі -2...+3 градуси, вдень +2...+7.

На півдні України

У південній частині та у Криму вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Подекуди туман. Вітер вночі південно-західний, вдень та ввечері північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 градуси, вдень +5...+10.

У східних областях

У східних областях вночі без опадів, вдень невеликий мокрий сніг, місцями з дощем. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 градусів, вдень +2...+7.

Нагадаємо,  очікується, що весна 2024 року буде теплою. Середня за сезон температура повітря і в окремі місяці, ймовірно, буде на 1 – 2 градуси вищою за кліматичну норму.

Читайте також