Термін подання заявок на карантинні виплати продовжили: що потрібно знати

Документи на "8 тисяч" можна подати до 31 грудня
Термін подання заявок на карантинні виплати продовжили: що потрібно знати
Гроші (фото: УНІАН)
15 Грудня 2020, 15:15
читать на русском

Підприємці, які хочуть отримати одноразову компенсацію єдиного соціального внеску (ЄСВ) від держави за майбутній січневий локдаун, повинні подати всі необхідні документи до 21 грудня цього року.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Україна почала впроваджувати нові програми підтримки працівників та підприємців, які можуть постраждати через введення січневого локдауну:

  • Допомога працівникам та ФОП - 8000 грн.
  • Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин.
  • Одноразова компенсація суб’єктам господарювання ЄСВ.

Подання заявок на "8 тисяч" продовжили до 31 грудня, на інші програми - до 21 грудня.

Заявку на "8 тисяч" можна подати через портал "Дія", на програму "Компенсація ЄСВ" через регіональні ДПС. Третя програма реалізується через регіональні центри зайнятості.

У відомстві повідомили, що скористатися програмою щодо одноразової компенсації суб’єктам господарювання ЄСВ можуть тільки юридичні особи, чия діяльність буде тимчасово зупинена у зв'язку з посиленням карантинних обмежень. Розмір одноразової компенсації розраховується як середнє значення сплаченого ЄСВ за останні 10 місяців.

Читайте також

Для отримання допомоги цієї необхідно в період з 14 до 21 грудня подати до територіального органу ДПС за місцем обліку заяву в електронній формі з використанням засобу кваліфікаційного електронного підпису, - йдеться у повідомленні.

У заяві необхідно вказати: код територіального органу ДПС, назву територіального органу ДПС, інформацію про суб’єкта господарювання (податковий номер, найменування, контактний телефон), код та назву основного виду економічної діяльності згідно з КВЕД, банківські реквізити для перерахування суми (рахунок IBAN), ПІБ та підпис керівника.

Відшкодування зможуть отримати компанії, які не мають заборгованості зі сплати ЄСВ на дату набрання чинності законом, тобто станом на 10 грудня 2020 р.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко зазначив, що такі терміни встановлені через необхідність здійснення виплат до кінця 2020 року, тобто до того, як українці підуть на карантин у січні. У Мінекономіки також сподіваються, що ці виплати допоможуть людям спокійно пережити січневий локдаун.

Нагадаємо, що біля Верховної Ради України та інших органів державної влади в центрі Києва підприємці проводять акцію протесту проти запровадження чергового локдауну у січні. Урядовий квартал частково перекрили. Згодом протестувальники вони пішли до Офісу президента, де підпалили фаєри. Між правоохоронцями та мітингувальниками відбулись сутички, є перші постраждалі.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Як Україна переживе новий локдаун: економічний аспект".

1