Tesla будує новий нафтопереробний завод в Техасі

Цей завод необхідний для виробництва мільйона автівок до 2025 року
Tesla будує новий нафтопереробний завод в Техасі
Tesla Фото: Craig Adderley з Pexels
11 Травня 2023, 23:16
читать на русском

Компанія Тесла розпочала будівництво літієвого нафтопереробного заводу в Техасі.

Про це повідомляє  Reuters.

За словами гендиректора компанії Ілона Маска, цей крок був необхідним, якщо автомобільний гігант хоче досягти своїх амбітних цілей щодо продажів електромобілів.

Завод повинен виробляти достатньо металу для батарей, щоб створити близько 1 мільйона електромобілів до 2025 року, що зробить його найбільшим виробником цього матеріалу в Північній Америці.

"Оскільки ми дивимося вперед на кілька років, фундаментальною гальмівною точкою розвитку електромобілів є доступність літієвих акумуляторів", - зазначив Маск на церемонії закладки фундаменту заводу.

Tesla планує завершити будівництво фабрики в наступному році, а ще через рік вийти на повну потужність. Це зробить компанію єдиним великим автовиробником у Північній Америці, який очищатиме власний літій.

Нагадаємо, компанія Tesla подала заявку до патентного бюро США на новий товарний знак. З неї випливає, що виробник електромобілів планує випускати електродвигуни для літаків та човнів.  У заявці компанії під це визначення включені двигуни для літаків, мотори для човнів і електродвигуни для іграшок.

Читайте також

1