Tesla офіційно перенесла свою штаб-квартиру з сонячної Каліфорнії до Техасу

Головний офіс буде розташовуватись неподалік від нового заводу Gigafactory Texas
Tesla офіційно перенесла свою штаб-квартиру з сонячної Каліфорнії до Техасу
Будівництво нового заводу Tesla в Техасі Фото: electrek.co
2 Грудня 2021, 13:23
читать на русском

Компанія Tesla офіційно перенесла свою штаб-квартиру з Пало-Альто (штат Каліфорнія) в Остін (штат Техас). Відтепер головний офіс компанії буде розташовуватись неподалік від нової Гігафабрики.

Про це повідомляє Electrek.

Про те, що головний офіс має переїхати до Техасу Ілон Маск розповів ще у жовтні на щорічних зборах аукціонерів. При цьому він не уточнив жодних подробиць переїзду та не назвав конкретного місця.

Раніше американський мільярдер обурювався карантинними обмеженнями через пандемію COVID-19, які були введені у Каліфорнії. Через них автовиробнику нібито було складно відновити виробництво. Незабаром місце розташування було змінено з Каліфорнії на Техас. Спочатку передбачалося, що головний офіс компанії переїде безпосередньо на територію нового заводу Gigafactory Texas.

Втім, 1 грудня 2021 року стало відомо, що штаб-квартира Tesla буде розташовуватись за адресою - 13101 Harold Green Road, Austin, Texas 78725. Швидкий пошук в Google показує, що це поруч із заводом Gigafactory Texas в Остіні.

Штаб-квартира Tesla у штаті Техас Фото: electrek.co

На території майбутнього підприємства наразі розташовані лише тимчасові трейлери та допоміжні будівельні приміщення і склади. Коли точно побудуть завод, не відомо. За словами Маска, компанія Tesla продовжить свою діяльність і в Каліфорнії.

Нагадаємо, що американський інженер, засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск представив новий продукт – кіберсвисток (Cyberwhistle). Натхненням до створення цього продукту став пікап Cybertruck.

Читайте також

1