Тіхановська оголосила, що її план "Перамога" готовий на 50%: про що йдеться

Лідерка опозиції веде підпільну боротьбу з режимом Лукашенка
Тіхановська оголосила, що її план "Перамога" готовий на 50%: про що йдеться
Протести в Білорусі (фото: Tyt.By)
9 Серпня 2021, 14:37
читать на русском

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська повідомила про реалізацію плану "Перамога", метою якого є боротьба із режимом президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У своєму Телеграм-каналі вона повідомила, що "план "Перамога" готовий на 50%".

У нього записалися представники спецслужб, військовослужбовці й навіть чиновники. У "робочі руху" реєструються не тільки робочі, а й медики, вчителі, айтішники, словом, абсолютно всі, хто працює люди в Білорусі. Досвід минулого літа і осені врахований - у кожного учасника буде конкретний план дій, - зазначила вона.

Що таке план "Перамога"?

Розробкою і розвитку плану "Перамога" зайнявся ситуаційно-аналітичний центр, створений ініціативою ByPol ​​(канали якого в інтернеті влади Білорусі визнали екстремістськими) за дорученням Світлани Тіхановської.

"Стратегічна операція "Перамога"- це комплекс заходів по відновленню конституційного ладу і запобігання загрози територіальній цілісності Республіки Білорусь.

Наша мета - відновлення законності і правопорядку в нашій країні шляхом організованої і мирної передачі влади народу", - кажуть ініціатори.

Завдання операції називається бажання "створити мобілізаційний резерв", "планувати завдання для кожної групи та регіону", а також "в потрібний момент мобілізувати всю країну".

У штабі Тіхановської кажуть, що план "Перамога" передбачає два етапи. У них серед іншого включені "припинення провокацій і спроб надання допомоги нелегітимної влади сусідніми державами, недопущення розв'язання внутрішнього конфлікту деструктивними силами сусідніх держав, запобігання проникнення провокаційних деструктивних сил через державний кордон".

У річницю президентських виборів у Білорусі Тіхановська закликала громадян Білорусі 9 серпня:

  • Завантажити стікери та наклейки із нагадуванням про дату виборів та залишити їх на видних місцях у населених пунктах республіки, або намалювати відповідні графіті.
  • Розвісити листівки на під'їздах, дворах, вулицях, або вкинути їх в поштову скриньку сусідів.
  • Вивішувати "чесні протоколи", які нагадують режиму про те, що рік тому навіть з урахуванням всіх фальсифікацій білоруси зробили свій вибір на користь Тіхановської.

Нагадаємо, у серпні 2020 року у Білорусі відбулися вибори президента. За інформацією ЦВК, Тіхановська набрала 9,9% голосів, а Лукашенко 80,23%. Після оголошення цих результатів у Білорусі почалися масові акції протесту, які жорстко розганяли силовики. Сама Тіхановська покинула Білорусь та поїхала до Литви.

За даними незалежного дослідження платформи "Голос", Тіхановська перемогла Лукашенка на виборах у 2020 році вже у першому турі, обійшовши білоруського президента на 24 відсотки.

Читайте також