Тіньовий куратор "слуг народу" Слюсарєв під час війни придбав нерухомість в Ніцці та вивіз потужності заводу "Рапід" до Угорщини

Нині співмешканка Слюсарєва веде готельний бізнес в Криму
Головне
Тіньовий куратор "слуг народу" Слюсарєв під час війни придбав нерухомість в Ніцці та вивіз потужності заводу "Рапід" до Угорщини
Вадим Слюсарев
14 Липня 2023, 19:50
читать на русском

У червні 2022 р. Вадим Слюсарєв і Олена Польовик придбали французьку компанію, яка володіє нерухомістю в Ніцці. Напередодні повномасштабної агресії РФ проти України, Слюсарєв, бувши, за даними медіа, членом партії "Слуга народу", їздив в Росію. А Польовик веде готельний бізнес в Криму, який сплачує податки росіянам.

Про це йдеться у розслідуванні Аліси Юрченко на Bihus.Info.

Вадим Слюсарєв поїхав у РФ напередодні повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 18 лютого 2022 р., повідомляла Українська правда. За даними видання, на той момент він був членом партії "Слуга народу".

Як стверджують джерела Bihus.Info, після того виїзду Слюсарєв повернувся в Україну у травні 2022-го.

Опитані Bihus.Info співрозмовники в партії "Слуга народу" не змогли повідомити, чи вийшов він з президентської партії.

На запитання, чи є Слюсарєв досі членом партії "Слуга народу", голова Харківського обласного осередку партії і давній знайомий Слюсарєва народний депутат Павло Сушко повідомив, що його осередок не володіє запитуваною інформацією. Хоча саме в цьому регіональному партійному осередку Слюсарєв раніше був членом ради.

Адвокатка Слюсарєва це питання проігнорувала. Замість відповіді на нього Олена Бардіна зазначила, що Слюсарєв не є членом керівного органу партії – політради, куди його обрали, але нібито так і не призначили.

Олена Польовик у минулому була співвласницею двох українських фірм, якими пізніше почав володіти Вадим Слюсарєв. Крім того, у неї є донька Даша, а з її російським мобільним номером пов’язана дівчинка, на ім'я Слюсарєва Дар'я Вадимівна, за даними злитих російських баз.

Як виявили Bihus.Info, після окупації Криму Росією Польовик відкрила на своїй ділянці в Алушті готель Blumarin. Вона неодноразово фігурувала на відео святкувань дня народження готелю в окупації. Зокрема на відео, викладеному у травні 2022 р.

У 2017 р. Польовик брала участь у державних закупівлях РФ – продавала послуги поселення в готелі Blumarin бюджетній установі РФ за рублі. Її підпис на тому контракті збігається з підписом на документах про купівлю французької компанії, який стоїть поруч із підписом Слюсарєва.

Крім того, Слюсарєв, який за лічені дні до повномасштабного вторгнення поїхав у РФ,  створив угорську фірму, яка вивезла частину виробничих потужностей харківського заводу "Рапід" в Угорщину.

Завод  "Рапід" до липня 2022 р. належав оточенню зрадників Мураєва і Азарова.

Як зазначається,  у червні 2022 р. Слюсарєв відкрив у Будапешті компанію Expressvs-Logistik Kft. А з липня 2022 р. змінились власники харківського заводу "Рапід", який виготовляв каркасні будинки. З оточення Мураєва-Азарова завод переписали спершу на адвокатку Вадима Слюсарєва Олену Бардіну, а потім – на нього самого.

Надалі в другій половині 2022-го угорська фірма Слюсарєва, як виявили Bihus.Info, кількома партіями вивозила обладнання заводу "Рапід" з України. Усе це відбувалось на тлі заяв компанії Слюсарєва про те, що новий власник заводу "забезпечив успішну релокацію компаній із зон бойових дій, зберіг робочі місця", аби "ми й надалі продовжували працювати на підтримку економіки нашої держави".

Як виявили журналісти, жоден із контактних номерів заводу в Україні, зокрема мобільних номерів, наразі не відповідає.

Адвокатка Слюсарєва Олена Бардіна підтвердила вивезення за кордон частини обладнання заводу. За її словами, виробнича база евакуйована "на тимчасове зберігання". "Як тільки воєнна ситуація дозволить, обладнання буде повернуто на місце його постійної дислокації з метою відновлення виробництва" – стверджує вона.

Також редакція встановила, що дружина Євгенія Мураєва, який в Україні фігурував у кримінальному провадженні за статтею "державна зрада", зараз є власницею словацької компанії Rapid Plus s.r.o., що створювалась як дилер продукції харківського заводу "Рапід".

Адвокатка Слюсарєва повідомила, що неназвані колишні власники "Рапіду" запропонували комусь неназваному викупити завод. Також вона стверджує, що Слюсарєв з Мураєвим не спілкується, а з Олексієм Азаровим не знайомий.

Нагадаємо,  один із кураторів партії "Слуга народу" у Харківській області та член політради СН Вадим Слюсарєв перед початком війни відбув до Росії для "тимчасового проживання".

Зазначається, що Слюсарєв 18 лютого виїхав з України до російської федерації на автіаці через КПП "Нехотівка" (Білгородська область, що межує з Харківською областю). Метою візиту до РФ він зазначив "тимчасове проживання".