"Тітушки" зрадника Киви планували організувати провокаційні акції в Одесі - фото, відео

Масові акції фінансувались представниками політичної партії ОПЗЖ
Важливо
"Тітушки" зрадника Киви планували організувати провокаційні акції в Одесі - фото, відео
Ілля Кива Фото: УНІАН
2 Травня 2022, 13:56
читать на русском

ДБР затримало довірених осіб Іллі Киви, які мали організовувати провокаційні акції із залученням "тітушок" та дестабілізувати ситуацію на Одещині.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

В Одеській області працівники ДБР затримали одного з довірених осіб колишнього нардепа, зрадника України Іллі Киви. Він мав організувати на замовлення забороненої "ОПЗЖ" провокаційні акції в Одесі та інших регіонах України.

Як було встановлено під час спецоперації, він відповідав за збір "спортсменів" в Одесі та забезпечував їхню участь на акціях та мітингах на території країни, на замовлення Киви.

Фото: dbr.gov.ua

Другий "помічник" Киви переховувався від правоохоронців на Закарпатті. Він відповідав за підбір "тітушок", які охороняли представників політичної партії "ОПЗЖ" під час масових заходів у Одеській та Київській областях.

Під час акцій довірений Киви надавав вказівки, що саме робити учасникам, зокрема і використання фізичної сили. Масові акції фінансувались представниками політичної партії ОПЗЖ.

Фото: dbr.gov.ua

Наразі ДБР встановило три десятки "тітушок", яких керівництво політичної партії ОПЗЖ використовувало у якості силового блоку. Перевіряється причетність всіх затриманих до організації провокацій в Одесі 2 травня 2022 року.

Нагадаємо, що за зверненням Державного бюро розслідування суд надав дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього народного депутата України Іллі Киви за підозрою у державній зраді.

Читайте також

1