ДБР повідомило нову підозру Іллі Киві за пропаганду війни та заклики до зміни влади

Екснардеп пропонував фізично усунути президента Володимира Зеленського
Важливо
ДБР повідомило нову підозру Іллі Киві за пропаганду війни та заклики до зміни влади
Ілля Кива (фото: УНІАН)
29 Березня 2022, 20:20
читать на русском

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

Про це повідомила пресслужба відомства.

За матеріалами слідства, колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на російському телебаченні.

Кива публічно закликав вище керівництво рф до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України Володимира Зеленського та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора, підозру повідомлено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 109 (Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та 436 (Пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що раніше Офіс генпрокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

Де відсиджуються нардепи під час війни у нашому матеріалі: Кива і Медведчук втекли, а Тищенко біженець: де пересиджують війну одіозні нардепи (оновлено)

Читайте також

1