Кива і Медведчук втекли, а Тищенко біженець: де пересиджують війну одіозні нардепи (оновлено)

Парламент.ua відстежує, чим займаються народні обранці під час війни
Срочно
Кива і Медведчук втекли, а Тищенко біженець: де пересиджують війну одіозні нардепи (оновлено)
Верховна Рада (фото: УНІАН)
29 Березня 2022, 11:22
читать на русском

Ілля Кива

Ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива виїхав до Іспанії. До цього часу він не повернувся. В етері російського телебачення він заявив, що Україна "поневолена і поставлена на коліна Заходом, просякнута нацизмом, і в неї нема майбутнього".

Ілля Кива (Фото: Фейсбук)

У відповідь на це члени ОПЗЖ назвали Киву "провокатором" і виключили з фракції. А генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила нардепу про підозру в державній зраді.

Тим часом у Киви знайшли квартиру на 500 кв. метрів у Кончі-Заспі. Квартира на 500 квадратних метрів куплена Кивою за гроші, отримані за роботу на ФСБ. Ляшко публічно звернувся до генпрокурора Ірини Венедіктової з проханням накласти арешт на майно Києва та забрати його на баланс держави.

Нестор Шуфрич

Член ОПЗЖ Нестор Шуфрич наразі перебуває у Києві. Про це свідчить той факт, що 4 березня депутата спіймали на фотографуванні одного з постів батальйону тероборони столиці.

Нестор Шуфрич

Нестор Шуфрич Фото: УНІАН

До речі, у цей його охорона відстрілювалася від бійців тероборони. Він виправдався тим, що робив селфі, щоб показати, що перебуває в Києві. Після бесіди з правоохоронцями Шуфрича відпустили.

Олексій Гончаренко

Нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко залишився у столиці й вступив там до тероборони. Його 206-й батальйон допомагав охороняти Гостомель та зачищати Оболонь від ДРГ, а також врятував понад 400 жінок і дітей від розбомбленого окупантами Ірпеня. 

Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко (фото: УНІАН)

Віктор Медведчук

Де саме наразі перебуває нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук, достеменно невідомо. Радник глави МВС Антон Геращенко писав, що парламентар утік з-під домашнього арешту, під яким він перебував через підозру у злочинах, зокрема, у держзраді. Медведчук точно знав, що буде повномасштабне вторгнення РФ, тому що його дружина Оксана Марченко поспіхом утекла з України через Білорусь.

Віктор Медведчук (Фото: УНІАН)

Микола Тищенко

Депутат від монобільшості Микола Тищенко наразі перебуває на Закарпатті. Однак є розбіжності в інформації, чим він там займається.

Микола Тищенко

Микола Тищенко (фото: УНІАН)

Його дружина Алла Барановська каже, що президент відправив Тищенка на південний захід "для оборони, збору гуманітарної допомоги, всього необхідного для армії". Тим часом джерела ЗМІ вказують, що нардеп втік туди від війни й прикидається біженцем.

Дмитро Разумков

Нардеп Дмитро Разумков продовжує працювати у Києві – у Верховній Раді. Каже, що разом із колегами щодня відвідує блокпости в Київській області, надає допомогу теробороні, долучається до розв’язання проблем із заторами.

Дмитро Разумков

Дмитро Разумков (фото: УНІАН)

Зокрема, парламентарям вдалося послабити огляд автомобілів у тих районах, де немає активних бойових дій. А ще Разумков – частий гість етерів українських телеканалів.

Олександр Куницький

Нардеп від "Слуги Народу" Олександр Куницький точно перебуває в Україні, ймовірно, у Києві. Вночі його затримали на одному з блокпостів. За даними ЗМІ, він знімав на камеру блокпост, що є заборонено.

Олександр Куницький (Фото: УНІАН)

Де саме його спіймали, наразі невідомо. Сам Куницький повідомив, що у нього все добре, додавши, що "спочатку переможемо росіян, а потім – решта".

Олександр Пономарьов

Депутат від ОПЗЖ Олександр Пономарьов, якого називали "тіньовим господарем Бердянська" та "місцевим феодалом", зник. Нещодавно Бердянська міськрада написала, що парламентар "був затриманий і досі утримується". Там кажуть, що перед цим нардеп працював у гуманітарному штабі, допомагав у місцях розселення біженців. Згодом зв’язок із ним обірвався.

Олександр Пономарьов (Фото: Верховна Рада)

Торік у грудні журналісти програми "Схеми" виявили у Пономарьова російський паспорт. А ще виявили, що парламентар приховує від декларації свій бізнес. Тепер же колишній депутат Бердянської районної ради Віктор Дудукалов каже, що, за його інформацією, нардеп "відмовився співпрацювати з росією". А ще "прокуратура" угруповання "ДНР" нібито проводить "розслідування" стосовно Пономарьова.

Олександр Юрченко

Нардеп Олександр Юрченко, відомий торішнім ДТП і спробою втечі з місця аварії, продовжує працювати в Києві. Він публікує фото зі стін парламенту та з ймовірних блокпостів. В одну з ночей обіцяв визволяти Голосіївський ліс від російських диверсантів. А ще публікував фото з пенсіонерами, яких підтримував продуктами — у своїй громадській приймальні відкрив пункт допомоги киянам.

Олександр Юрченко (фото: УНІАН)

Антон Яценко

Депутат Антон Яценко, який голосував за диктаторські закони 2014 року, неодноразово спійманий на "кнопкодавстві" та відомий своїми корупційними "майданчиками", тепер позиціює себе як волонтер. Переважно нині перебуває в Умані. Яценко розповідав, що до Уманського району Черкащини щодня прибувають гуманітарні вантажі, організовані його командою. Там нібито є ліки, обладнання, ліжка, матраци, засоби гігієни, памперси, одяг, харчі тощо.

Антон Яценко (Фото: Вікіпедія)

Євгеній Брагар

Відомий скандалами про собаку і газ, про захист російської мови та про п'яне водіння, "слуга народу" Євгеній Брагар розповів нам, що зараз перебуває у Києві. Займається волонтерством, допомагає тимчасово переміщеним особам та 101-шій окремій бригаді охорони ГШ. А ще регулярно перепощує у Facebook поради фахівців, що робити у випадку певних надзвичайних ситуацій.

Євген Брагар Фото: facebook.com/yvbragar

Читайте також

1