Підозрюють у держзраді: суд дозволив провести спеціальне розслідування щодо Киви

Він перебуває у міжнародному розшуку
Головне
Підозрюють у держзраді: суд дозволив провести спеціальне розслідування щодо Киви
Народний депутат Ілля Кива (Фото: УНІАН)
20 Квітня 2022, 13:15
читать на русском

Суд дозволив ДБР провести спеціальне розслідування щодо колишнього нардепа Іллі Киви, якого підозрюють у держзраді та закликів до насильницької зміни влади.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора судом надано дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього народного депутата України, підозрюваного у публічних закликах до насильницької зміни влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді та пропаганді війни (ч.3 ст. 109, ч.3 ст. 110, ч.1 ст. 111, ст. 436, ч.2 ст. 436-1 КК України), - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що Ілля Кива нині перебуває у міжнародному розшуку.

Зокрема, він на одному з пропагандистських шоу на телебаченні росії закликав до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути Президента України Володимира Зеленського й інших високопосадовців держави. Також Кива публічно закликав до ведення агресивної війни на території України.

Нагадаємо, що раніше Офіс генпрокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

Де відсиджуються нардепи під час війни у нашому матеріалі: Кива і Медведчук втекли, а Тищенко біженець: де пересиджують війну одіозні нардепи (оновлено)

Читайте також

1