Ткаченко закликав українців відвідувати кіно та санаторно-курортні заклади

Адаптивний карантин дозволяє це
Ткаченко закликав українців відвідувати кіно та санаторно-курортні заклади
Кінотеатр (фото: pexels)
17 Лютого 2021, 22:01
читать на русском
Україна із 22 лютого повертається до моделі адаптивного карантину, а це означає, що українці можуть відвідувати заклади культури та користуватись культурно-креативними послугами.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав у Telegram.

За дії "жовтої", пом'якшеної, зони дозволено проведення масових (культурних, розважальних, релігійних, рекламних та інших) заходів (у тому числі із розміщення учасників стоячи) за участю: до 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі); наповненістю залів до 50% місць у кожному залі, - зазначив він.

Крім того, можна приймати відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури, іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю залів до 50% місць у кожному залі (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, у т.ч. для груп із 2 осіб). Діяльність готелів та санаторно-курортних закладів дозволена.

Читайте також

Але пам’ятаємо, що залежно від епідемічної ситуації в областях можуть встановлюватись різні карантинні обмеження. Нагадую, що є чотири рівні епідемічної небезпеки, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення. Тому обов’язково дотримуйтесь карантинних вимог, - підкреслив він.

Нагадаємо, що з наступного тижня, з 22 лютого, Україна повернеться до моделі адаптивного карантину. Рішення ухвалено на засіданні уряду 17 лютого.