Тотальне енергозберігання: У КМДА розповіли про опалювальний сезон у Києві

Нині 70% міста має гаряче водопостачання
Важливо
Тотальне енергозберігання: У КМДА розповіли про опалювальний сезон у Києві
Опалювальний сезон
23 Серпня 2022, 08:34
читать на русском

У Києві під час прийдешнього опалювального сезону містянам необхідно навчитися зберігатися тепло й інші енергоресурси.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв в ефірі телемарафону.

Ця зима повинна для кожного керівника підприємства, підприємця, керівника школи, садочка, кожного киянина стати перевіркою спроможності зберігання тепла й інших енергоресурсів, - сказав Петро Пантелеєв.

За його словами, в помешканнях киян не буде планового зниження температури.

Я хочу спростувати цю інформацію. Адже нормативи не змінювалися по країні. Київ не є якоюсь окремою часткою. Тому ми будемо орієнтуватися на загальноприйнятий норматив - це +18 градусів, - пояснив він.

Він зазначив, що нині 70% міста має гаряче водопостачання. Також на випадок непередбачуваних ситуацій Київ закуповує резервне паливо - мазут, та передбачає можливість використання пересувних котелень.

Цьогорічна підготовка до зими - незвичайна: ми працюємо в умовах комендантської години, в умовах дефіциту грошових ресурсів. Тому часу зайняла ця робота більше. Утім, ми зробили те, що планували. Тобто той технічний мінімум робіт, який необхідний для сталого проходження опалювального сезону, виконаний. І ми впевнено дивимося зараз і на початок, і на проходження опалювального сезону, - додав Пантелеєв.

Нагадаємо, Україна готова до наступного опалювального сезону на 72%.

Читайте також