Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону

Триває відновлення пошкодженої інфраструктури
Головне
Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону
Опалювальний сезон
17 Серпня 2022, 20:09
читать на русском

Україна готова до наступного опалювального сезону на 72%.

Про це повідомили в Кабміні.

Європа реагує на енергетичні виклики, на складність проходження опалювального сезону у зв’язку з війною в Україні та кризою, яку спричиняє російська федерація. Україна має запропонувати свою відповідь на виклики, з якими ми стикнемося протягом осінньо-зимового періоду, - сказав Денис Шмигаль.

За інформацією Мінрегіону, в Україні за планом іде підготовка до опалювального сезону, зокрема, стан готовності об’єктів житлового фонду вже становить 72%, теплових мереж — 74%. Також нині відновлюють пошкоджену інфраструктуру.

Своєю чергою Україна накопичила 12,6 млрд кубометрів газу та 1,89 млн тонн вугілля. Також станом на сьогодні, держава має можливість заготовили 2,3 млн кубічних метрів деревини, як альтернативу паливу.

Нагадаємо, тарифи на тепло в Україні не зміняться. Профільними міністерствами, "Нафтогазом" та Асоціацією міст України підготовлений проєкт урядового рішення щодо покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу. Місцева влада вже зараз має проводити утеплення будинків та накопичувати альтернативне паливо.

Читайте також наш матеріалОпалювальний сезон в умовах війни: про підготовку, зруйновані комунікації та ціни на тепло 

Читайте також

1