Трамп має банківський рахунок у країні, з якою веде торговельну війну

Податкові звіти не містять відомостей про те, скільки грошей на закордонних рахунках Трампа
Трамп має банківський рахунок у країні, з якою веде торговельну війну
Дональд Трамп
21 Жовтня 2020, 11:25
читать на русском

У податкових звітах президента США Дональда Трампа знайшли банківські рахунки в трьох зарубіжних країнах. Один із рахунків відкритий у Китаї, з яким США ведуть торговельну війну.

Про це йдеться в газеті The New York Times, передає BBC News.

За даними видання, рахунок у Китаї контролюється компанією Trump International Hotels Management LLC, яка заплатила 188 тис. доларів у вигляді податків у Китаї з 2013 по 2015 рік.

Як повідомляється, два інших рахунки Трампа знаходяться у Великобританії та Ірландії. Вони оформлені на юридичних осіб, відповідно не фігурують у його публічних фінансових звітах.

Так, податкові звіти не містять докладних відомостей про те, скільки грошей могло пройти через закордонні рахунки Трампа.

Алан Гартен, юрист Trump Organization, заявив виданню, що компанія "відкрила рахунок у китайському банку, що має офіси в Сполучених Штатах, щоб платити місцеві податки", пов'язані із зусиллями щодо ведення бізнесу там. Він уточнив, що рахунок був відкритий після того, як Trump Organization відкрила офіс у Китаї "для вивчення потенціалу готельних угод в Азії".

Ніяких угод або інших ділових операцій ніколи не здійснювалося, і з 2015 року офіс залишався неробочим, – заявив Гартен.

Читайте також

Зазначимо, у січні 2020 року президент США Дональд Трамп підписав із Китаєм першу частину торговельної угоди, яка дозволила завершити торговельну війну. За умовами угоди, Китай повинен купити американські товари і послуги на суму 200 млрд. доларів.

До цього між країнами 18 місяців тривало протистояння і обмін взаємними обмеженнями. Незважаючи на підписання торговельної угоди, відносини між США і Китаєм через деякий час знову помітно погіршилися.

23 травня Міністерство торгівлі США внесло в чорний список 33 китайські компанії і організації.

14 липня Китай ввів санкції проти низки посадових осіб і організацій в США.

У серпні стало відомо, що США можуть повністю відрізати Китай від долара.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр оборони США Марк Еспер заявляв, що Росія разом із Китаєм є головними стратегічними противниками США, які несуть загрозу національній безпеці держави.