Третій Саміт перших леді та джентльменів відбудеться 6 вересня - Зеленська

Цьогорічна тема саміту – ментальне здоров’я.
Головне
Третій Саміт перших леді та джентльменів відбудеться 6 вересня - Зеленська
Олена Зеленська Фото: Антон Кулаковський
10 Серпня 2023, 11:44
читать на русском

У четвер, 6 вересня, дружина президента Олена Зеленська організовує третій Саміт перших леді та джентльменів. Цього року він буде присвячений ментальному відновленню українців.

Інформації про це опублікував президент Володимир Зеленський. Він додав, що піклування про ментальне здоров'я повинно стати щоденною звичкою кожного українця.

Серед питань для обговорення на саміті будуть - суспільна грамотність щодо психічного здоров'я, вплив війни на ментальний стан, роль цифрових технологій у цьому, баланс стійкості та крихкості, роль нового покоління у питаннях ментального здоров’я.

"Вірю, що кожен і кожна з нас на своєму місці щодня, щохвилини впливає на те, яким стає світ. І в наших силах (м’яких чи потужних) зробити його більш безпечним і людяним", - написала Зеленська в Instagram.

Нагадаємо, вперше Саміт перших леді та джентльменів, організатором якого була Олена Зеленська, відбувся 23 серпня 2021 року. Тоді було прийнято важливу декларацію про міжнародне співробітництво та сприяння розв'язанню гуманітарних проблем та досягненню Цілей сталого розвитку ООН.

Другий Саміт перших леді та джентльменів відбувся 23 липня 2022 року. Головною темою заходу стала людина та роль людського капіталу у розвитку держави.

Під час другого саміту вдалося зібрати майже 120 млн гривень для придбання автомобілів швидкої медичної допомоги типу С. Також "швидкі" оснащені кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень.

1