Третього президента за тиждень призначили у Перу

Сагасті виконуватиме обов'язки президента до липня 2021 року
Третього президента за тиждень призначили у Перу
Протести у Перу Фото: скрін з відео
17 Листопада 2020, 10:52
читать на русском

Правоцентрист Франсіско Сагасті обраний у якості наступного тимчасового президента країни.

Конгресмен Сагасті обраний главою конгресу Перу, що дає йому право стати тимчасовим президентом країни. Він виконуватиме обов'язки президента до липня 2021 року, повідомляє Deutsche Welle.

Сагасті набрав 97 з 130 голосів і здобув перемогу над своїм суперником Росіо Сільвою Сантістебаном.

Ми зробимо все можливе, щоб повернути людям надію і показати їм, що вони можуть нам довіряти, - сказав Сагасті у своєму першому виступі після обрання тимчасовим президентом Перу.

76-річний Сагасті, колишній співробітник Світового банку і член центристської партії Морадо, буде приведений до присяги на спеціальному засіданні Конгресу у вівторок.

Читайте також

Як відомо, що після оголошеного імпічменту президенту країни Мартіну Віскарру виконуючим обов'язки президента до наступних виборів став Мануель Меріно. Це рішення викликало демонстрації проти тимчасового глави держави, і він оголосив про відхід у відставку через п'ять днів після прийняття присяги.

Раніше експрезидентів Перу затримували в США, а один з них помер через кілька годин після того, як намагався накласти на себе руки при спробі затримання.

Нагадаємо, у США відбулися вибори президента США. 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу, виступивши зі зверненням до нації після того, як провідні американські ЗМІ визнали його перемогу в президентських перегонах.

Пізніше компетентні органи, які відповідають за організацію та безпеку виборів у США, заявили, що фальсифікацій на виборах не було. Вони спростували заяви чинного президента Дональда Трампа та його прибічників про нібито масові фальсифікації під час голосування.