Третя доза COVID-вакцини Pfizer/BioNTech може збільшити рівень антитіл проти "Дельти"

Вакцина ефективна проти вихідного вірусу, а також штамів "Бета" і "Дельта"
Третя доза COVID-вакцини Pfizer/BioNTech може збільшити рівень антитіл проти "Дельти"
Вакцина проти коронавірусу Pfizer/BioNTech (Comirnaty) Фото: КМДА
28 Липня 2021, 23:23
читать на русском

Третя доза вакцини Pfizer/BioNTech проти коронавірусу може збільшити рівень антитіл проти "Дельти" у п’ять разів, у порівнянні з другою дозою.

Про це заявили в американській компанії Pfizer, пише CNN.

Зазначається, що бустерна доза Pfizer/BioNTech підвищує рівень антитіл проти "Дельти" в п’ять разів, у порівнянні з другою дозою. Це стосується людей віком від 18 до 55 років.

Серед людей у віці від 65 до 85 років дані Pfizer свідчать про те, що рівень антитіл проти штаму "Дельта" після отримання третьої дози вакцини перевищує в 11 разів, ніж після другої дози. Дані ще не перевірені та не опубліковані.

Також у Pfizer зазначили, що рівень антитіл після третьої дози значно вищий, ніж після другої дози проти вихідного варіанту коронавірусу та штаму "Бета", який вперше виявили в Південній Африці.

Нагадаємо, що американська фармацевтична компанія – виробник вакцини Pfizer наполягає на схваленні третьої дози своєї вакцини від коронавірусу на федеральному рівні.

Тим часом вчені довели, що використання одночасно вакцин AstraZeneca та Pfizer/BioNTech може мати достатньо високий захист від коронавірусу.

Читайте також