Третя доза ковід-вакцини може стати обов`язковою для українців

Відповідне рішення може бути ухвалене в січні 2022 року
Головне
Третя доза ковід-вакцини може стати обов`язковою для українців
Вакцинація (Фото: pexels)
16 Грудня 2021, 19:25
читать на русском

Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що в Україні третє щеплення від COVID може стати обов'язковим.

Про це стало відомо з ефіру програми "Сніданок з 1+1".

Фінальне рішення буде прийнято приблизно в січні. Тоді буде рішення про продовження або не продовження терміну дії сертифіката (про вакцинацію - ред.). Остаточно будуть і рекомендації Європейського союзу, і ВООЗ, - заявив Кузін (досьє Ігоря Кузіна).

Санлікар додав, що додаткова доза вакцини посилює вже сформований імунітет від попередніх двох, що важливо для людей з ослабленим імунітетом та тих, хто вакцинувався на початку кампанії.

Особливо це актуально для людей з порушенням імунної системи, для тих, хто давно вакцинований - понад 9-10 місяців. У них вже є певне зменшення імунітету. Організм таких людей реагує як на звичайну вакцину. Імунітет посилюється, - додав Кузін.

Нагадаємо, люди з ВІЛ-інфекцією, деякими формами онкології, після трансплантації органів, особи, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та люди з рядом інших імунодефіцитних станів, вже можуть отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19 через 28-90 днів після другої, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.

Читайте також