Три області на межі "червоної" зони карантину через різке погіршення COVID-показників

Це регіони із найбільш критичною ситуацією
Важливо
Три області на межі "червоної" зони карантину через різке погіршення COVID-показників
Коронавірус, карантин, люди в захисних масках Фото: УНІАН
28 Вересня 2021, 16:58
читать на русском

В Україні три регіони через загострення COVID-ситуації можуть потрапити до "червоної" зони карантину. Йдеться про Чернівецьку, Харківську та Луганську області.

Про це заявив керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко на брифінгу 28 вересня.

Зараз ми виділяємо три регіони із найбільш критичною ситуацією - це Чернівецька, Харківська і Луганські області. Це ці три регіони, яка зараз перебувають найближче до входження у "червоний" рівень епіднебезпеки, - розповів Ганіченко.

Він додав, що зайнятість ліжок з киснем у цих регіонах залишається на рівні 61%-67% при допустимій нормі у 65%.

Показовим є те, що попри ось таке короткострокове просідання госпіталізацій, у Чернівецькій області вже зайнято 67% ліжок з киснем. Це вже більше ніж граничний показник у 65%. Вперше в цій хвилі ми побачили перевершення цього показника, - сказав експерт.

Також спостерігається зростання рівня госпіталізацій хворих на коронавірус, а саме 59 осіб на добу на 100 тисяч населення при граничному в 60 осіб.

Ганіченко наголосив, що цим трьом областям потрібно додати близько 30% додаткових COVID-ліжок та ресурсів якомога швидше. Це допоможе зменшити навантаження на систему охорони здоров'я та вийти з критичного рівня.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1