Три роки обмеження волі: суд виніс вирок у справі про п`яну ДТП за участю відомого актора Остапа Ступки

За фактом Ступці присудили громадські роботи
Три роки обмеження волі: суд виніс вирок у справі про п`яну ДТП за участю відомого актора Остапа Ступки
24 Листопада 2023, 11:36
читать на русском

Відомий український актор Остап Ступка отримав вирок у справі ДТП, скоєної у квітні у Києві у стані алкогольного сп'яніння. Вердикт - обмеження волі строком на три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на 8 років

Про це стало відомо із трансляції засідання суду.

Тарас Дементьєв, адвокат Остапа Ступки, у коментарі виданню "Країна" уточнив, що обмеження волі – не означає позбавлення волі.

За фактом Ступці було присуджено громадські роботи (санкція статті 61). Ступка має право на апеляцію. І за його словами, швидше за все, він оскаржуватиме вирок.

"Це не зовсім те, до чого ми йшли у цьому кримінальному провадженні. Штраф - мінімально 170 тисяч грн, - у цьому випадку було б краще і для Остапа Ступки, і для держави", - сказав Дементьєв.

Адвокат також повідомив, що у вироку є процесуальні недоліки, які захист також має намір оскаржити. Так, суд не згадав у тексті вироку заарештоване майно Ступки.

Нагадаємо, 6 квітня правоохоронці оголосили підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху українському актору Остапу Ступці, який вчинив аварію у Києві.

За версією слідства, нетверезий водій авто Range Rover, рухаючись вулицею Федорова до перехрестя з вулицею Малевича, виїхав на зустрічну смугу, здійснивши наїзд на припарковану машину Mitsubishi. В результаті постраждав чоловік, який знаходився в цьому авто. Його госпіталізували із травмами різного ступеня тяжкості. Алкотестер показав, що Остап Ступка на момент аварії перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Суд відправив Ступку на нічний домашній арешт. Під час засідання актор казав, що усвідомив свою провину та покаявся. Також він називав ДТП "фатумом".

Читайте також

1