Трирівнева система ППО та підготовка бійців ЗСУ: Резніков про підсумки "Рамштайн-5"

Закріплено курс на довгострокову підтримку України
Трирівнева система ППО та підготовка бійців ЗСУ: Резніков про підсумки "Рамштайн-5"
Рамштайн-5 / Фото з мережі
11 Вересня 2022, 13:29
читать на русском

На авіабазі "Рамштайн" відбулася п'ята зустріч країн-союзниць, які допомагають Україні у війні з росією. Представники понад 50 країн обговорювали, що вони можуть зробити для покращення оборони та безпеки України.

Міністр оборони Олексій Резніков у Facebook розповів, про що саме вдалось домовитись на "Рамштайн-5".

  • Серед найважливіших пріоритетів визначено розвиток трирівневої системи ППО/ПРО.
  • Вже вкладаються послідовні зусилля, щоб активізувати роботу оборонної індустрії. Це потрібно для поповнення резервів у країнах вільного світу та створення можливостей системно підтримувати Україну.
  • Питання інвестицій у ВПК будуть розглядатися на окремій сесії в рамках НАТО. В Рамштайні генсек Альянсу Єнс Столтенберг надзвичайно чітко визначив спільні орієнтири.
  • У контексті довготривалої підтримки на якісно вищий рівень виведено завдання підготовки українських бійців. Діапазон українських потреб широкий – від отримання індивідуальних навичок до тренувань у складі батальйонів, а також підготовка штабів бригад.

Вже діє започаткована Великою Британією ефективна програма підготовки, яку підтримали Канада, Нідерланди, Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія та Нова Зеландія. Тисячі наших воїнів вже закінчили цей курс, понад півтори тисячі навчаються прямо зараз.

Також було створено можливість підготовки наших солдат на полігонах у Польщі. На Рамштайні-5 Резніков звернувся з проханням розглянути можливість розгортання аналогічних програм тренувань в інших країнах-сусідах.

Паралельно вибудовується тренінгова програма за підтримки Євросоюзу. Ми вже внесли конкретні пропозиції, серед яких – будівництво тренінгових центрів в Україні, щоб поєднати європейські ресурси і технології з практичним досвідом нашої армії. Тоді ці центри будуть працювати в інтересах всієї Європи, - зазначив Резніков.

Крім цього:

  • США оголосили про стратегію довготривалої збройної підтримки в розмірі 675 мільйонів доларів,
  • НАТО оголосило про "зимовий пакет" (йдеться передусім про спорядження),
  • Німеччина пообіцяла навчання з розмінування, Норвегія - 160 ракет.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков вважає, що війна в Україні не може закінчитися за "сирійським" та "корейським" сценарієм. Єдиний варіант – вірити у те, що Збройні сили України та весь сектор оборони здатні перемогти.

Також Резніков вважає, що закінчення війни в Україні до кінця цього року цілком реальне, однак є умови.

Читайте також

1