Троє шахраїв у Києві продавали автівки, призначені для ЗСУ

Злочинців можуть ув'язнити на сім років
Троє шахраїв у Києві продавали автівки, призначені для ЗСУ
Поліція Фото: https://www.facebook.com/police.in.Rivne.region
8 Вересня 2022, 20:35
читать на русском

Поліція Києва викрила трьох шахраїв, які прикривалися діяльність благодійного фонду та продавали автомобілі, які призначались для українських військових.

Правоохоронці встановили, що чоловіки з метою отримання прибутку, продавали автотранспорт, який надходив в Україну як гуманітарна допомога від іноземних держав та призначався для потреб ЗСУ. З метою прикриття своєї діяльності фігуранти використовували наліпки громадських організацій.

Наразі тривають усі необхідні слідчі дії, у тому числі обшуки за місцями мешкання правопорушників у Києві, Київській області та Львові, - розповіли у поліції.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України - незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, детектив НАБУ Євген Шевченко звинуватив заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка в корупційних схемах, пов'язаних із розкраданням гуманітарної допомоги по всій Україні.