Тупицький пожалівся Разумкову на працівників УДО при суді

Він вимагає негайно виправити ситуацію
Тупицький пожалівся Разумкову на працівників УДО при суді
Олександр Тупицький (Фото: пресслужба КСУ)
27 Січня 2021, 18:43
читать на русском
Голова Конституційного Суду Олександр Тупицький написав звернення до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Він просить розглянути питання блокування Управлінням держохорони роботи суду.

Відповідне звернення опубліковане на сайті суду.

Зокрема, він просить "невідкладно розглянути в порядку здійснення парламентського контролю питання щодо ситуації, яка склалася у зв'язку з незаконним втручанням у діяльність Конституційного суду, блокування його роботи, протиправним впливом на суддів КС та перешкоджанням виконанню їх посадових обов'язків".

Голова КС наголошує на необхідності вжити заходів для виправлення ситуації та унеможливити у майбутньому використання УДО для досягнення протиправних цілей.

Читайте також

У своєму листі Тупицький також нагадав, що президент Володимир Зеленський своїми указом відсторонив його від посади на 2 місяці. Він зазначив, що Конституція не наділяє президента такими повноваженнями, тому сам він не втратив статусу судді і продовжує обіймати посаду голови КС.

Він поскаржився і на дії працівників Управління державної охорони, які кілька днів не допускали його та інших суддів у будівлю КС, попри те, що "Конституція гарантує суддям недоторканність".

За словами Тупицького, "до блокування роботи КС був залучений спецпідрозділ УДО "Булат", який використовується для нейтралізації особливо небезпечних злочинців".

Нагадаємо, що 19 січня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру судді та голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому.

1