Турчинов сказав, чи готовий Порошенко очолити уряд за президентства Зеленського

Умовою для цього може бути лише розпуск Верховної Ради нинішнього скликання
Турчинов сказав, чи готовий Порошенко очолити уряд за президентства Зеленського
Петро Порошенко
10 Лютого 2021, 12:49
читать на русском

Колишній секретар Ради нацбезпеки та оборони України, який свого часу виконував обов'язки президента України, Олександр Турчинов допускає можливість згоди Петра Порошенка очолити уряд за президентства Володимира Зеленського.

Турчинов, який наразі очолює штаб партії "Європейська солідарність", в інтерв'ю "ВВС Україна" також розповів про перспективи політичного союзу "Європейської солідарності" зі "Слугою народу".

Колишній голова РНБО вважає Порошенка достатньо підготовленим для того, аби керувати Кабінетом міністрів. Але для цього, за словами Турчинова, потрібні дочасні вибори Верховної Ради.

Далі будемо виправляти те, що вони зробили. Я дуже хочу, щоб не було повторення 2014 року, коли система вже була повністю некерованою, країна була на межі катастрофи, була повноцінна війна. Саме тому я сподіваюся, що вистачить якщо не розуму, то хоча б інстинкту самозбереження (у нинішньої влади. - ред.), щоб піти на дострокові вибори і віддати той тягар, який вони не можуть тягнути, - сказав він.

Читайте також

Відповідаючи на питання, чи може "Європейська солідарність" теоретично увійти у парламентську більшість разом зі "Слугою народу", якщо ця політсила запропонує такий варіант, Турчинов припустив, що це можливо.

Коли раптом вони прозріють і забажають працювати на власну країну, звернуться за допомогою, щоб зупинити цей хаос, то, безумовно, ті фахівці, які є, зокрема, в "Європейській солідарності", із задоволенням допоможуть стабілізувати ситуацію і вивести країну з цих нескінченних криз, - вважає керівник штабу ЄС.

Водночас за його словами, у нього "великі сумніви щодо такого прозріння".

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" і голова комітету Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що в українському уряді можливі відставки та перестановки, особливо в економічному блоці Кабміну.

У грудні минулого року голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив про можливу відставку двох-трьох міністрів в уряді Дениса Шмигаля.