Туреччина приєднається до післявоєнної відбудови України

Підписано меморандум між Україною та Турецькою Республікою
Головне
Туреччина приєднається до післявоєнної відбудови України
Підписання договору з Туреччиною щодо відбудови Україні після війни Фото: president.gov.ua
18 Серпня 2022, 20:00
читать на русском

У Львові між Україною та Туреччиною було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь турецької сторони у повоєнній відбудові нашої країни.

Як повідомляє пресслужба українського президента, у присутності президента України Володимира Зеленського та президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана документ підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш.

Підписання договору з Туреччиною щодо відбудови Україні після війни Фото: president.gov.ua

Передбачається, що турецькі державні та бізнес-структури зможуть розвивати конкретні проєкти відновлення, а також надавати консультаційну й технічну допомогу.

Як перший проєкт розглядається відбудова мосту в селі Романівка Київської області, який з'єднує Бучу та Ірпінь зі столицею. Він був зруйнований на початку повномасштабного російського вторгнення, і фактично це зупинило наступ агресора на столицю.

Найближчим часом буде створена спільна українсько-турецька робоча група щодо питань відбудови, у межах якої опрацюють механізми залучення турецьких інвестицій у конкретні проєкти, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 серпня у Львові відбулася зустріч президентів України та Туреччини.