У Бельгії штрафуватимуть туристів без тестів на коронавірус

Всі, хто відвідував країни червоної зони, мають зробити тест
У Бельгії штрафуватимуть туристів без тестів на коронавірус
Бельгія (фото: Figurniy Sergey) 

Міністр юстиції Бельгії Вінсент Ван Квікенборн пропонує штрафувати туристів, які відмовляються проходити обов'язкові тести на коронавірус.

Про це повідомляє видання Politico.

Наразі в Бельгії діють правила, за якими, особи, які перебували в так званій "червоній зоні" понад 48 годин, повинні проходити тест після прибуття в країну і другий тест через сім днів.
Квікенборн зазначив, що якщо мандрівники не підкоряться, вони повинні бути оштрафовані на 250 євро.

Кожен, хто повертається в Бельгію сьогодні, повинен заповнити форму місцеперебування пасажира... кожен мандрівник отримує код, що дає право на два тести, - заявив Ван Квікенборн.

Читайте також

Бельгія зараз вважає більшість країн світу "червоною зоною". У Бельгії зараз йдуть дискусії щодо посилення обмежень на несуттєві поїздки.

Нагадаємо, 16 січня повідомлялося, що у Бельгії вирішили посилити правила для туристів, які в'їжджають в країну на автобусі та потязі. Раніше такі правила застосовувались тільки для мандрівників, які прямували в Бельгію на літаку чи морському транспорті.

Для мандрівників, які хочуть заїхати автобусом чи поїздом, поширюється: обов'язок заповнити "форму локатора пасажирів", незалежно від тривалості перебування за кордоном або запланованого перебування в Бельгії; та обов'язок представити негативний тест ПЛР.

1