У Білому домі сказали, хто представлятиме делегацію США на Кримському саміті у Києві

Саміт відбудеться до 30-річчя незалежності України
Головне
У Білому домі сказали, хто представлятиме делегацію США на Кримському саміті у Києві
Білий дім (Фото: Вікіпедія)
21 Серпня 2021, 05:17
читать на русском

На саміті Кримської платформи США представить делегація на чолі з міністром енергетики Дженніфер М. Гренхолм. Також до делегації входить тимчасово повірена у справах США в Україні Христина Квін.

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

Президент Джо Байден сьогодні оголосив про призначення президентської делегації до Києва, України, для участі в саміті Кримської платформи та заходах з нагоди 30-ї річниці Незалежності 23-24 серпня 2021 року. Очолить делегацію Дженніфер м. Гренхолм, міністр енергетики США, - йдеться в повідомленні.

При цьому до складу делегації увійшов помічник секретаря з міжнародних справ Ендрю Лайт.

Нагадаємо, що саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня в Києві в конференц-центрі "Парковий". Буде офіційна частина, де виступить президент України, голова Верховної Ради, прем'єр-міністр, глави іноземних делегацій, лідер кримськотатарського народу, представник експертної мережі Кримської платформи.

У другій частині саміту буде чотири тематичні панелі щодо анексії Криму, мілітаризації Азово-Чорноморського регіону, реінтеграція Криму через права людини та про відновлення прав кримськотатарського народу.

Читайте також наш матеріал: Кримська платформа: чи поверне Україна Крим за допомогою міжнародного саміту

Читайте також