У Білорусі помітили перекидання бронетехніки до кордонів з Україною: відео

Вранці 2 червня ешелон виїхав із Гродно, а згодом був помічений у Барановичах
У Білорусі помітили перекидання бронетехніки до кордонів з Україною: відео
Білоруська військова техніка
2 Червня 2022, 14:26
читать на русском

У Гродненському районі Білорусі на залізничних станціях "Коробчиці" та "Свислоч" помітили ешелон з 50 одиниць техніки.

Про це повідомляє "Білоруський Гаюн".

Серед техніки, яку перекидає Білорусь: 37 одиниць БМП, 5 ЗРК 9К33М3 "Оса", 2 Уралу, БРДМ-2, БТС-4, 2 одиниці основ для ЗРК "Оса" під тентом. Вся техніка належить Білорусі, на багатьох машинах можна помітити розпізнавальний знак — червоний квадрат.

Вранці 2 червня цей ешелон виїхав із Гродно, а згодом був помічений у Барановичах та в Івацевичському районі та у напрямку на Брест.

Повідомляється, що більшість цієї техніки стояла в Хойниках від 7 травня, занурена на ешелон. Журналісти кажуть, що раніше її використали для зміцнення кордону з Україною на Гомельщині.

Інша ж менша частина також використовувалася для посилення кордону з Польщею, а тепер її перевозять у напрямку Бреста.

Крім того, підприємство "Уралтрансмаш" (Уральський завод транспортного машинобудування. - Ред) 2 червня відправило до Білорусі ешелон самохідних гаубиць 2С3М "Акація". В техніці вдосконалили засоби зв'язку, підвищили скорострільність та збільшили боєкомплект, а також проведено роботи з повного імпортозаміщення.

Самохідка 2С3М "Акація" озброєна 152-міліметровою гарматою та призначена для контрбатарейної боротьби, знищення бронетехніки, придушення тилів та руйнування оборонних споруд та комунікацій супротивника. За різними даними, у білоруській армії є понад сотня "акацій".

Нагадаємо, що у Гомельській області Білорусі, яка межує з північчю України, оголосили про так звані планові "мобілізаційні" навчання з військовими комісаріатами.

Читайте також

1